Kuruyemiş Tüketmek Demans Riskini Azaltıyor!
Uzmanlar tarafından yapılan çalışmalar, günde 1 avuç kuruyemiş tüketmenin demans riskini azaltabileceğini gösteriyor. Yapılan bilimsel araştırmalara göre, 60 yaş üstü bireyler arasında kuruyemiş tüketenlerin, tüketmeyenlere göre demansa yakalanma riskinin %16 daha düşük olduğu belirlendi.
7 Yıl Süren Araştırma Sonuçları
İspanya’da gerçekleştirilen ve yaklaşık 7 yıl süren bir araştırmada ise her gün bir avuç tuzsuz kuruyemiş tüketmenin, demans hastalığına yakalanma olasılığını azalttığı gözlemlendi. 50 bin 300 yetişkinin incelendiği bu çalışmada, tuzsuz kuruyemiş tüketenlerde demans riskinin %12 oranında azaldığı tespit edildi.
Kalp Sağlığı İçin de Önemli
Kuruyemiş tüketmenin sadece beyin sağlığı üzerinde değil, kalp sağlığı üzerinde de olumlu etkileri olduğu belirtiliyor. Haftada 140 gram veya daha fazla kuruyemiş tüketenlerin kalp hastalığı riskinin %35 ila %50 oranında azaldığı bilimsel çalışmalarla kanıtlanmıştır. Aynı zamanda, kuruyemişlerin yüksek lif içeriği sindirim sorunlarına da iyi gelerek bağırsak sağlığını destekliyor.